Catlab amb LaMarató TV3 i la detecció precoç del càncer colorectal

Data publicació : 02/10/2018
El passat juny es van presentar els resultats del projecte de recerca finançat per la Marató TV3 del 2012 en el que Catlab ha sigut el laboratori de referència.

Un dels projectes aprovats per la Marató de 2012 dedicada a la lluita contra el càncer, va ser "Predicció de neoplàsia colònica avançada en pacients simptomàtics dins el circuit de diagnòstic ràpid de càncer colorectal mitjançant un score basat en el test immunològic fecal (Estudi COLONOTIF)".

Aquest projecte ha sigut portat a terme per professionals de Catlab com a laboratori de referència, i amb professionals del Servei de Digestiu de Hospital Mutua Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa, Hospital Parc Taulí de Sabadell, membres també del Centro de Investigaciones Biomédicas en Red de enfermedades hepáticas y digestivas (CIBERehd), i el Pla Oncològic de Catalunya (IDIBELL).

Mitjançant aquest estudi s’ha fet una eina de cara a prioritzar les colonoscòpies en malats amb simptomatologia no específica de càncer de colon. En aquests malats, es fa el test de sang oculta en femta, i en funció del resultat de aquesta prova es classifica dins d'un grup de risc, i la colonoscòpia es fa amb mes o menys urgència per descartar que hi hagi la presència de càncer colorectal.